PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
Proiectul viitoarei Biserici Cu ajutorul lui Dumnezeu și a credincioșilor, vom începe lucrările!
proiectul Bisericii Voi sunteți speranța mea!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Dmnului
Lucrăm cu ajutorul dumneavoastră „Aici este casa lui Dumnezeu și poarta cerului!”
Adventul este timp de speranta, sfantul Nicolae model de traire a adventului

Locul în care Mesia e așteptat cu drag

Este casa noastră primitoare și Casa Domnului din mijlocul parohiei noastre. Locul în care ne „Ridicăm fruntea spre ceruri, pentru că se apropie mântuirea voastră.”

Sunt cuvinte pline de speranță, acum, la începutul Adventului și a Anului Liturgic. Pentru noi este o timp de har, o etapă din călătoria noastră către veșnicie.

Cele patru săptămâni din Timpul Adventului sunt o invitație la veghere, rugăciune și așteptare, pentru al primi cu inimi deschise pe Emanuel, Dumnezeu-cu-noi.

„Vegheați tot timpul și rugați-vă!”

Vegherea ne ajuta să rămână mereu orientați pe calea cea dreaptă, cu privirea ațintită Domnul care vine în mijlocul nostru.

Dar până la Sărbătoarea Crăciunului, avem o zi foarte dragă tuturor copiilor din parohia noastră: este ziua în care așteptăm pe Moș Nicolae.

Spune legenda că sfântul Nicolae și prietenul său, sfântul Cassian, l-au rugat pe Dumnezeu să le dea voie să coboare pe pământ pentru a vedea cum mărturisesc oamenii credința.

Au coborât și au început să călătorească.

Au întâlnit pe un agricultor la arat. Acesta era întristat, calul era foarte nărăvaș, iar treaba nu-i mergea bine. Sfântul Nicolae sa oferit să-l ajute, spunându-i: „Poartă tu calul, iar eu voi ține de coarnele plugului". Cum au zis, așa au și făcut până când au terminat ogorul de arat. Sfântul ia spus agricultorului cine este, la îndemnat: „Să faci și tu la fel la rândul tău”, și a plecat să taie pământul.

Cum au plecat pe calea lor, Sfântul Cassian îi spuseSfântului Nicolae: „Privește cât de ruptă și murdară este acum mantia ta. Îmi este ruşine să mai merg cu tine. Cum te vei prezenta înaintea lui Dumnezeu?" Dar Sfântul nu-și făcea deloc probleme pentru mantia sa.

Întorși în cer, chiar și îngerii au rămas uimițide mantia Sfântului Nicolae, iar Sfântul Cassian ia cerut lui Dumnezeu să nu-l mai lase pe Nicolae pe pământ, pentru a nu murdări din noua mantie cerească.

Legenda spune că la lăudat pe Domnul Nicolae pentru bunătatea sa, laudă ce continuă să strălucească și azi, chiar mai mult decât mantia cerească.

În Timpul Adventului, de 6 decembrie, ziua Sfântului Nicolae,Casa noastră primitoare devine locul în care bucuria copiilor întâlneștebunătatea celor mari. A devenit o tradiție, un obicei drag, pe care îl transmitem mai departe din tată în fiu.

Postat pe: 06-12-2021 Distribuie Nr. vizualizari: 122
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama