PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
PROIECTUL Descoperă bucuria care stă ascunsă în donația ta!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Domnului
LUCRĂM Cu ajutorul dumneavoastră
PENTRU VEȘNICIE Lucrăm
TEMELIA DEO GRATIAS
PLACA Prinde contur
Crește bucuria! Cu ajutorul dumneavoastră
SE ÎNALȚĂ
Cardinalul Parolin: Europa are nevoie de credinta in Dumnezeu

Predicând la Liturghia din Catedrala din Strasbourg, Franța, secretarul de stat al Vaticanului a cerut continentului să își redescopere rădăcinile creștine. „Europa are nevoie de speranță dacă dorește să pună capăt iernii demografice, care nu este în primul rând rezultatul unei crize economice sau sociale, ci al slăbirii speranței și a sensului autentic al vieții și existenței”, a spus el. Și a continuat: „Europa are nevoie de credință în Dumnezeu, care este Tată; are nevoie de încredere în potențialul propriu”.

Afirmațiile sale urmează unui discurs al Papei Francis din luna mai, în care a subliniat rata scăzută a natalității la multe țări europene. Cardinalul Parolin a celebrat o Liturghie care a marcat 1.300 de ani de la moartea Sfântului Odile, patron al regiunii Alsacia, din nord-estul Franței, care se învecinează cu Germania și Elveția. Pe lângă prezența sa ca legat papal la celebrarea aniversară, Cardinalul italian l-a consacrat pe Mons. Gilles Reithinger, fostul superior general al Societății de Misiuni Străine de la Paris ca Episcop auxiliar al Arhidiecezei de Strasbourg. În predica sa, prelatul a subliniat importanța carității în reînnoirea Europei. „Europa are nevoie de caritate, să pună în centrul preocupărilor sale pe cei care supraviețuiesc la periferie, în sărăcie sau în excludere, și să gestioneze fenomenul migrației cu înțelepciune și grijă, pentru a face o integrare reală și fezabilă, care să devină sursă de oportunități și de fraternitate și care elimină riscul de separare și de neînțelegeri dureroase, spectatori la o cultură care neagă că toate ființele umane sunt frați și surori, fratelli tutti”, a spus el, citând titlul enciclice Papei Francis din 2020.

Cardinalul în vârstă de 66 de ani a planificat inițial să viziteze anul trecut Strasbourgul, dar a fost forțat să anuleze călătoriile în iunie și noiembrie, din cauza pandemiei de coronavirus. Intenționa să viziteze orașul de la frontiera Franța-Germania, pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a prezenței Sfântului Scaun ca observator permanent la Consiliul Europei, o organizație pentru drepturile omului, cu sediul la Strasbourg. A început vizita de două zile cu o întâlnire pe tema Europei. Într-un discurs, secretarul de stat a spus că Sfântul Scaun a arătat „un interes puternic și viu față de activitatea instituțiilor europene”, încă de la înființarea lor. A amintit de vizita Papei Francis la Strasbourg, în 2014, când Sfântul Părinte s-a adresat atât Consiliului Europei, cât și Parlamentului European. „Europa este deosebit de dragă Papei Francisc, nu numai din cauza originii familie sale, ci și din cauza rolului central în istoria omenirii”, a spus el, referindu-se la strămoșul italian al Papei argentinian. „El speră că Europa își va redescoperi rădăcinile creștine, pornind de la această cale a fraternității, care, fără îndoială, i-a inspirat și i-a animat pe părinții fondatori ai Europei moderne, începând cu Robert Schuman”, a spus Cardinalul, subliniind că omul de stat francez a fost declarat venerabil luna trecută de Suveranul Pontif.

Prelatul a mai spus că, într-o Europă pluralistă, sarcina Bisericii era de a „înălța omul” – nu numai trupul său, „ci și sufletul și spiritul său”. „Fără respectul față de om în demnitatea sa naturală și supranaturală, de chip și asemănarea a lui Dumnezeu, Domnul și Creatorul Său, societatea nu va fi niciodată mai bună”, a spus el. În concluzie, Cardinalul Parolin a spus: „Oricine vrea să creeze o umanitate justă, echitabilă, care sprijină și este fraternă, trebuie să pună omul și demnitatea sa în centru. Omul nu a fost conceput de om, ci este cel care a fost creat de Domnul după chipul și asemănarea Sa. Creștinul trăiește în Cristos, Cel care re-creează istoria Bisericii și istoria Europei și a omenirii. Mare este responsabilitatea creștinului, mare este misiunea voastră în acest oraș, capitală europeană.”

Sursa: Catholic News Agency

Postat pe: 08-07-2021 Distribuie Nr. vizualizari: 495
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama