PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
PROIECTUL Descoperă bucuria care stă ascunsă în donația ta!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Domnului
LUCRĂM Cu ajutorul dumneavoastră
PENTRU VEȘNICIE Lucrăm
TEMELIA DEO GRATIAS
PLACA Prinde contur
Crește bucuria! Cu ajutorul dumneavoastră
SE ÎNALȚĂ
Catolicii pot primi o indulgenţa plenara daca se roaga in faţa unei scene a Naşterii Domnului

În acest an,  catolicii vor putea primi o indulgență plenară de la 8 decembrie 2023 , solemnitatea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria,  până la 2 februarie 2024 , sărbătoarea prezentării în Templu a Domnului nostru Cristos,  rugându-se în fața unei scene a Nașterii. Domnului într-o biserică administrată de familii franciscane .

La începutul acestui an, de sărbătoarea Sfântului Francisc din Assisi, credincioșii s-au adunat la Bazilica "Sfântul Francisc" din Assisi, Italia, pentru al cinsti pe iubitul sfânt italian și pentru a sărbători cea de-a 800-a aniversare a aprobării Regulii. . Sfântului Francisc (1223) şi a creării scenei Naşterii din Greccio.

Ca parte a celebrării acestui Centenar franciscan, Conferinţa Familiei Franciscane ia cerut Papei Francisc aprobarea acestei indulgenţe plenare.

Conferința a scris: "Pentru a promova reînnoirea spirituală a credincioșilor și pentru a spori viața de har, cerem ca credincioșii să primească o indulgență plenară, în condițiile obișnuite, de la 8 decembrie 2023, solemnitatea Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Maria, până la Fecioare Maria. , februarie 2024, sărbătoarea prezentării în Templu a Domnului nostru Isus Cristos, vizitând bisericile administrate de familiile franciscane din întreaga lume și oprindu-se în rugăciune în fața scenei Nașterii Domnului instalate acolo".

Penitenciaria Apostolică a primit cererea, permițând credincioșilor să primească această indulgență în condițiile obișnuite.

Cei care sunt bolnavi sau care nu pot participa fizic pot obţine indulgenţa oferindu-şi suferinţele Domnului sau "făcând fapte de pietate".

Ce este o indulgenţă plenară?

O indulgență plenară este un har acordat de Biserica Catolică prin meritele lui Isus Cristos, ale Mariei și ale tuturor sfinților pentru a înlătura pedeapsa temporală datorată păcatului. Indulgenţa curăţă o persoană de toate pedepsele temporale datorate păcatului. Cu toate acestea, ea trebuie să fie întotdeauna însoțită de o deplină de păcat.

Condiții pentru a primi indulgența plenară în toate cazurile:

1. Detașarea de orice păcat, chiar și de cel venial.

2. Spovada sacramentală, Sfânta Împărtăşanie şi rugăciune pentru intenţiile papei. Mărturisirea sacramentală și primirea Euharistiei pot avea loc până la aproximativ 20 de zile înainte sau după actul săvârșit pentru a primi indulgența plenară.

Se cuvine ca împărtășania și să aibă rug în care să se încheie actul săvârșit. O singură mărturisire sacramentală este suficientă pentru mai multe indulgențe plenare. Cu toate acestea, pentru fiecare indulgență plenară pe care cineva dorește să o primească, este necesară o primă separată a Euharistiei și o rugăciune separată pentru intențiile Sfântului Părinte.

de Francesca Pollio Fenton

Traducere de Ovidiu Bişog

Postat pe: 04-01-2024 Distribuie Nr. vizualizari: 620
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama