PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
PROIECTUL Descoperă bucuria care stă ascunsă în donația ta!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Domnului
LUCRĂM Cu ajutorul dumneavoastră
PENTRU VEȘNICIE Lucrăm
TEMELIA DEO GRATIAS
PLACA Prinde contur
Crește bucuria! Cu ajutorul dumneavoastră
SE ÎNALȚĂ
CRISTOS, SPERANTA MEA, A INVIAT!

„Moartea şi viaţa s-au înfruntat în mod minunat: stăpânul vieţii a murit, dar acum e viu şi domneşte… Cristos, speranţa mea, a înviat! Noi o ştim: Cristos Domnul a înviat cu adevărat din morţi”. Aceste cuvinte din Secvenţă sintetizează mesajul zile de sărbătoare şi vor să ne conducă şi pe noi la concluzia evanghelistului: „El a văzut şi a crezut”. Învierea, dacă nu e crezută şi trăită, nu lasă nicio urmă în viaţa noastră.

Cristos a înviat. Cristos trăiește. Cristos este Domnul celor vii și al celor morți. El este Domnul istoriei. Cultul Sfântului Mormânt este creștin doar în măsura în care este cultul locului în care Cristos nu mai este găsit. Dar un astfel de cult nu poate fi valabil decât cu o singură condiție: că suntem dispuși să mergem mai departe, să-l urmăm acolo unde nu suntem încă, să-l căutăm unde merge înaintea noastră - „în Galileea”.

Deci, suntem chemați nu numai să credem că Cristos a înviat odată din morți, dovedind astfel că este Dumnezeu; suntem chemați să experimentăm Învierea în propriile noastre vieți, intrând în această mișcare dinamică, urmându-l pe Cristos care trăiește în noi. Această viață, acest dinamism, se exprimă prin puterea iubirii și a întâlnirii: Cristos trăiește în noi dacă ne iubim unii pe alții. Iar dragostea noastră unii pentru alții înseamnă implicarea unuia în istoria celuilalt.

Cristos trăiește în noi și ne conduce, prin întâlnire și angajament reciproc, într-un viitor nou pe care îl construim împreună unul pentru celălalt. Nu credem că este o bucurie mai mare, o speranţă mai mare, o sărbătoare mai mare şi un izvor de credinţă mai mare decât momentul Morţii şi Învierii Domnului Isus Cristos.

La Moartea sa s-a cutremurat pământul, la Învierea s-a a înflorit pământul. La Moartea sa s-au speriat oamenii, la Învierea sa au tresăltat de bucurie ucenicii şi femeile pioase. Până la Moartea sa, oamenii nu aveau garanţia învierii, dar acum ştim că Isus este „Calea, Adevărul şi Viaţa”. Mulţumim lui Dumnezeu că noi ne-am născut după Învierea sa şi ştim că prin credinţă vom ajunge şi noi la Înviere.

Această veste minunată a Învierii să vă aducă multă bucurie și pace în suflete, Lumina Învierii să vă lumineze viața, Puterea Învierii să vă întărească pe drumul credinței și Cristos Înviat, plin de glorie șă rămână viu în viața voastră!

 

Cristos a înviat!                             Pr. Paroh Pavel Beșleagă

Postat pe: 03-04-2021 Distribuie Nr. vizualizari: 425
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama