PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
PROIECTUL Descoperă bucuria care stă ascunsă în donația ta!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Domnului
LUCRĂM Cu ajutorul dumneavoastră
PENTRU VEȘNICIE Lucrăm
TEMELIA DEO GRATIAS
PLACA Prinde contur
Crește bucuria! Cu ajutorul dumneavoastră
SE ÎNALȚĂ
E frumoasa viata de casatorie, cere multa rabdare, dar merita!

Viața de căsătorie este frumoasă, cere multă răbdare, dar merită. În mesajul video care însoțește intenția de rugăciune a papei pe luna iunie, Sfântul Părinte vorbește despre frumusețea căsătoriei, spunând că este mai mult decât o acțiune socială, și îndeamnă comunitatea creștină să se roage pentru tinerii care se pregătesc să primească sacramentul căsătoriei. Mesajul video, cu titlul ”Frumusețea căsătoriei”, este elaborat și difuzat de Rețeaua Mondială de Rugăciune, fiind publicat de obicei în contextul primei vineri a lunii de Departamentul pentru laici, familie și viață.

Papa Francisc (video): ”E adevărat ce spun unii, că tinerii nu vor să se căsătorească, mai ales în aceste timpuri atât de grele? A se căsători și a împărți viața este ceva frumos. Este o călătorie angajantă, uneori grea, alteori chiar conflictuală, dar merită să riști. În această călătorie a întregii vieți, soțul și soția nu sunt singuri: îi însoțește Isus. Căsătoria nu este numai o acțiune ’socială’: este o vocație care se naște din inimă, o decizie conștientă pentru toată viața, care cere o pregătire specifică. Vă rog, nu uitați de aceasta niciodată! Dumnezeu are un vis pentru noi, iubirea, și ne cere să ni-l însușim. Să ne însușim iubirea, visul lui Dumnezeu! Și să ne rugăm pentru tinerii care se pregătesc la căsătorie cu sprijinul unei comunități creștine: pentru ca să crească în iubire, cu dăruire, fidelitate și răbdare. Căci pentru a iubi e nevoie de multă răbdare. Dar merită, nu-i așa?”

Mesajul papei și intenția sa de rugăciune pe luna iunie se încadrează firesc în Anul Familia Amoris Laetitia, proclamat de papa Francisc începând cu 19 martie 2021 pe tema ”Iubirea familială: vocație și drum de sfințenie”. Inițiativa coincide cu cea de-a cincea aniversare a exortației apostolice Amoris Laetitia și cea de-a treia a exortației Gaudete et exsultate. Totodată, este cuprinsă în orizontul unul alt eveniment religios semnificativ: Anul Sfântului Iosif, care se va încheia pe 8 decembrie 2021.

Comunicatul de presă al Rețelei Mondiale de Rugăciune, difuzat odată cu mesajul video despre Frumusețea Căsătoriei, prezintă un cadru general al situației căsătoriilor de astăzi. Potrivit unor estimări, din 1972, numărul căsătoriilor este în scădere consistentă, iar în unele țări, precum Statele Unite ale Americii, a atins pragul cel mai de jos de când există registre pentru căsătorie. În alte țări, se observă o creștere a vârstei la care logodnicii se hotărăsc să se căsătorească. ”În ceea ce privește familiile”, se mai amintește în comunicatul de presă, ”se notează nu doar faptul că proporția copiilor născuți în afara căsătoriei a crescut considerabil în aproape toate țările din OSCE, dar a crescut și numărul divorțurilor, care în unele țări afectează mai mult de jumătate din totalul cuplurilor”.

”Pregătirea tinerilor și a logodnicilor la o adevărată vocație, și nu doar la celebrarea nunții, este o prioritate”, adaugă în comunicatul amintit Gabriella Gambino, secretar adjunct al Departamentului pentru laici, familie și viață. În această privință, e necesar a porni din nou de la semnificația botezului pentru a-i ajuta pe tineri să înțeleagă că ”proiectul lor familial este, în realitate, răspunsul la o chemare”. ”Într-o societate secularizată, care nu mai crede în căsătorie”, este de importanță fundamentală a vesti puterea sacramentului ca vocație, altfel spus, a arăta că relațiile familiale pot avea o valoare salvifică, pot deveni mijloace de mântuire pentru oameni și pot fi o adevărată cale de sfințenie. ”Este vorba, în cele din urmă, de a-L aduce concret pe Cristos în viața de familie”, adaugă oficialul Departamentului pentru laici, familie și viață.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă
4 iunie 2021 – Vatican News
.

Postat pe: 04-06-2021 Distribuie Nr. vizualizari: 482
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama