PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
PROIECTUL Descoperă bucuria care stă ascunsă în donația ta!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Domnului
LUCRĂM Cu ajutorul dumneavoastră
PENTRU VEȘNICIE Lucrăm
TEMELIA DEO GRATIAS
PLACA Prinde contur
Crește bucuria! Cu ajutorul dumneavoastră
SE ÎNALȚĂ
Sfinţirea pietrei de temelie la noua biserica şi hramul parohiei

PS Iosif Păuleț a sfințit piatra de temelie a noii biserici din Parohia Bârnova duminică, 12 septembrie 2021, la ora 10.45, iar la ora 11.00 a prezidat Liturghia hramului în fața capelei, unde au participat PS Petru Gherghel, episcop emerit, pr. Daniel Iacobuț, decan de Iași, 23 de preoți și mulți credincioși din afară și din parohie.

Astfel Liturghie marchează începutul unui dialog de  iubire și conlucrare  dintre Dumnezeu și oameni în interiorul Bisericii .

Este un eveniment istoric, pentru că se oficiază o singură dată în parohie, și pentru că începem să scriem prima pagină de istorie din viața acestei comunități.

Piatra unghiulară sau piatra de temelie, folosită la ceremonia sfințirii locului și punerii temeliei bisericii, simbolizează pe Isus Cristos, capul, știind că "întru El orice zidire bine alcătuită crește ca să ajungă un lăcaș sfânt în Domnul".

Ofranda credincioșilor adusă Mântuitorului Isus Cristos arată deschiderea acestora pentru întâlnirea personală cu iubirea milostivă a lui Dumnezeu.

Pentru a continua acest proiect măreț este mare nevoie de susținere și rugăciunea dumneavoastră. Sper că și de acum încolo mă veți susține și încuraja.

"De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzește", noi recunoaștem că tot ceea ce avem, inclusiv șansa de a construi o nouă biserică, vine de la Dumnezeu cel milostiv, izvorul tuturor bunătăților.

PS Iosif la predică a scos în evidență importanță Sfintei Fecioare Maria în viața noastră, dar și mijlocirea și ei puternică. Să o urmăm în simplitate, credință și ascultare.

PS Petru Gherghel, luând cuvântul de final, a reamintit credincioșilor istoria terenului de la Bârnova care a fost cumpărat în anul 1926 de ep. Mihai Robu cu dorința de a construi un loc pentru preoții pensionar. Și iată că acest viz sa împlinit acum, bucuria este și mai mare când pe acest teren sa început și construcția unei biserici.

Mai multe fotografii aici: https://parohiabarnova.ro/galerie/sfintirea-pietrei-de-temelie-2021

Sfânta Fecioară Maria să ocrotească comunitatea noastră!

Postat pe: 14-09-2021 Distribuie Nr. vizualizari: 912
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama