PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Naşterea Sfintei
Fecioare Maria
Biserica romano catolica Barnova Biserica
Romano-Catolică Bârnova

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BÂRNOVA

Porumbel parohia romano catolica Barnova
PROIECTUL Descoperă bucuria care stă ascunsă în donația ta!
STADIUL LUCRĂRILOR Se înalță cu ajutorul Domnului
LUCRĂM Cu ajutorul dumneavoastră
PENTRU VEȘNICIE Lucrăm
TEMELIA DEO GRATIAS
PLACA Prinde contur
Crește bucuria! Cu ajutorul dumneavoastră
Solemnitatea Sfintilor Petru si Paul

Pe 29 iunie Biserica sărbătorește pe Sf. Petru și Paul. Încă din anul 258, există dovezi ale unei tradiții deja îndelungate de a sărbători solemnități Sfântului Petru și Sfântului Paul în aceeași zi. Împreună, cei doi sfinți sunt întemeietorii Scaunului Romei, prin propovăduirea, slujirea și martiriul lor acolo.

Petru, care se numea Simon, era pescar al Galileii și a fost prezentat Domnului Isus de fratele său Andrei, tot pescar. Isus ia dat numele de Chifa (Petrus în latină), care înseamnă „Piatră”, pentru că el urma să devină stâncă pe care Cristos avea să-și zidească Biserica.

Petru a fost un adept îndrăzneț al Domnului. El a fost primul care a recunoscut că Isus a fost „Mesia, Fiul Dumnezeului celui viu” și-a promis cu nerăbdare fidelitatea până la moarte. În îndrăzneala sa, a făcut și multe greșeli, însă, precum pierderea credinței atunci când merge pe apă cu Cristos și trădarea Domnului în noaptea patimilor Sale.

Totuși, în ciuda slăbiciunilor sale umane, Petru a fost ales să păstorește turma lui Dumnezeu. Faptele Apostolilor ilustrează rolul său de șef al Bisericii după Învierea și Înălțarea lui Cristos. Petru ia condus pe Apostoli ca prim Papă și sa asigurat că ucenicii păstrează adevărata credință.

Sfântul Petru și-a petrecut ultimii ani la Roma, conducând Biserica prin persecuție și, în cele din urmă, fiind martirizat în anul 64. El a fost răstignit cu susul în jos la cererea sa, pentru că pretindea că nu merită să moară ca Domn. al său.

A fost înmormântat pe dealul Vaticanului, iar Bazilica Sfântul Petru este construită peste mormântul său.

Sfântul Paul a fost apostolul neamurilor. Scrisorile sale sunt incluse în scrierile Noului Testament, iar prin ele aflăm multe despre viața sa și credința Bisericii timpurii.

Înainte de a primi numele Paul, el a fost Saul, un fariseu evreu care a persecutat cu zel creștinii în Ierusalim. Scriptura înregistrează că Saul a fost prezent la martiriul Sfântului Ștefan.

Convertirea lui Saul a avut loc în timp ce se afla în drum spre Damasc pentru a persecuta comunitatea creștină de acolo. În timp ce călătorea de-a lungul drumului, a fost brusc înconjurat de o mare lumină venită din cer. A orbit și a căzut de pe cal. El a auzit apoi un glas care i-a spus: „Saule, Saule, de ce mă prigonești? ” El a răspuns: „Cine ești, Doamne? ” Cristos a spus: „Eu sunt Isus, pe care voi îl prigoniți. ”

Saul a continuat la Damasc, unde a fost botezat și i s-a refăcut vederea. El a luat numele Paul și și-a petrecut restul vieții predicând Evanghelia neobosit neamurilor din lumea mediterană.

Paul a fost încarcerat și dus la Roma, unde a fost decapitat în anul 67.

El este înmormântat la Roma, în Bazilica Sf. Paul, în afara Zidurilor.

Într-o predică din anul 395, Sfântul Augustin spunea despre Sfinții Petru și Paul: „Ambii apostoli împart aceeași zi de sărbătoare, căci aceștia doi au fost unul; și chiar dacă au suferit în zile diferite, au fost ca unul singur. Petru a mers primul, iar Paul a urmat. Și așa sărbătorim această zi sfințită pentru noi prin sângele apostolilor. Să îmbrățișăm ceea ce au crezut ei, viața lor, munca lor, suferințele lor, propovăduirea lor și mărturisirea lor de credință. ”

Sfinților Petru și Paul, rugați-vă pentru noi.

Sursa: CatholicNewsAgency.com

Postat pe: 28-06-2022 Distribuie Nr. vizualizari: 165
biserica parohia romano catolica barnova
Copyright © 2020 | Parohia Romano-Catolică Bârnova. Toate drepturile rezervate.
Developed and designed by logo-weblama